(Raz)otkrivanje stripa – ljetni čitateljski izazov za odrasle

Objavljeno:
(Raz)otkrivanje stripa – ljetni čitateljski izazov za odrasle

Dragi korisnici, počeo je ljetni čitateljski izazov za odrasle (Raz)otkrivanje stripa!

I ovoga vas ljeta pozivamo da uronite u svijet devete umjetnosti i upoznate vrhunske naslove iz naše bogate zbirke stripova na Odjelu za odrasle.

Kad vam netko spomene strip, vi prvo pomislite na Alana Forda, Zagora, Conana i druge zabavne crtane romane koje ste čitali u djetinjstvu tijekom ljetnih praznika? Mislite da su stripovi isključivo namijenjeni djeci i da su stripovi šund literatura dobra isključivo za zabavu? Ako su vaši odgovori na ova pitanja potvrdni, onda ste upravo vi pravi kandidat za ovaj čitateljski izazov jer planiramo vas uvjeriti upravo u suprotno. 

Od svojih početaka do danas, strip se razvio i pretvorio u umjetnost jednakovrijednu ostalim vrstama umjetnosti, a Odjel za odrasle može se pohvaliti bogatom zbirkom stripova od tisuću svezaka među kojima možete pronaći naslove nezanemarive i značajne narativne, literarne, grafičke i vizualne vrijednosti. Pa tako kod nas možete posuditi i čitati stripove vrhunskih ilustratora i scenarista kao što su Jean Giraud, Will Eisner, Edvin Biuković, Igor Kordej i brojni drugi. Čitanje stripova pružit će vam potpuno drugačiji doživljaj od čitanja proze ili gledanja filmova, a to je iskustvo koje vam svakako preporučamo.

Pravila izazova su jednostavna. Ovdje preuzmite obrazac sa zadacima i preporukama stripova:

(Raz)otkrivanje stripa 2021 – obrazac

Zadali smo vam deset zanimljivih zadataka, a vi dođite na Odjel za odrasle i posudite odgovarajuće stripove za svaki zadatak. Na obrascu označite koje ste stripove pročitali, a možete ih birati vlastitim odabirom ili prema preporukama knjižničara. Naravno, zadatke možete ispunjavati proizvoljnim redoslijedom, a popunjeni obrazac predajte najkasnije do 9. rujna 2021. knjižničarima na Odjelu za odrasle.

Svi korisnici koji predaju ispunjeni obrazac najkasnije do 9. rujna 2021. ulaze u krug izvlačenja sretnih dobitnika. Knjižnica će dodijeliti deset besplatnih godišnjih članarina koje će se sretnim dobitnicima podijeliti na Odjelu za odrasle od 9. rujna do 16. rujna 2021.

Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

Ovdje možete pregledavati preporučene stripove za svaki pojedini zadatak:

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj