Predstavljena slikovnica Zašto ptice pjevaju Mile Elegović

Objavljeno:
Predstavljena slikovnica Zašto ptice pjevaju Mile Elegović

Na Dječjem odjelu, 1. veljače 2023., gostovala je glumica i pjevačica Mila Elegović te predstavila svoju prvu slikovnicu Zašto ptice pjevaju. Pisana u stihu, slikovnica slavi radost življenja, ljubav i poštovanje prema prirodi. Ilustracije je napravila mlada likovna umjetnica i animatorica Ana Despot.

Na predstavljanju su sudjelovali učenici drugih razreda I. i III. osnovne škole Bjelovar, učenici trećih razreda II. osnovne škole Bjelovar te učenici V. osnovne škole Bjelovar. Druženje Mile i djece bilo je vrlo živopisno jer su zajedno stvarali mali književno kazališni show. Djeca i Mila čitali su slikovnicu, glumili, improvizirali i veselili se. Promocijom je ujedno obilježen i Svjetski dan čitanja naglas koji obilježavamo upravo 1. veljače kada se širom svijeta slavi radost i moć čitanja.

Mila nam je otkrila kako radi na ciklusu od tri slikovnice. Prvu Zašto ptice pjevaju imamo priliku čitati, druga Vrabica hrabrica i vrtuljak od četiri vjetra govorit će o gladi dok će tema treće biti vršnjačko nasilje pod nazivom Skejterica hejterica.

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj