Online kviz – otvorenost za klimatsku pravdu

Objavljeno:
Online kviz – otvorenost za klimatsku pravdu
 

Uoči obilježavanja Tjedna otvorenog pristupa 2022. kojem je tema „Otvorenost za klimatsku pravdu”, Centar za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković široj javnosti priredio je online KVIZ na temu otvorenog pristupa i klimatske pravde.

Želja nam je da ovim kratkim i zanimljivim kvizom potaknemo korisnike na promišljanje o važnosti pojedinačnog angažmana u borbi protiv klimatskih promjena.

Suočavanje s klimatskom krizom zahtijeva brzu razmjenu znanja preko geografskih i ekonomskih granica, kao i između različitih znanstvenih disciplina. Nastavno na to, ovogodišnji Tjedan otvorenog pristupa nastoji potaknuti povezivanje i suradnju između klimatskog pokreta i međunarodne zajednice otvorene znanosti. Prilika je to za okupljanje, poduzimanje akcija te podizanje svijesti o tome na koji način otvorenost osigurava klimatsku pravdu.

S obzirom da je jedna od tema na događanjima vezanima uz Tjedan OP je „Knjižnice kao most između znanosti i javnosti i njihova uloga u olakšavanju razmjene znanja”, molimo vas da odvojite malo slobodnog vremena i riješite ovaj kviz.

Link na kviz: https://go.irb.hr/TOPkviz

Cijeli program Tjedna otvorenog pristupa 2022. na IRB-u možete pogledati na web-stranicama portala https://otvorena-znanost.hr

 

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj