Održano predavanje: Šišmiši – noćni vladari neba

Objavljeno:
Održano predavanje: Šišmiši – noćni vladari neba
Na Dječjem odjelu, 21. rujna 2022., održano je predavanje Šišmiši – noćni vladari neba. Predavanje je organizirano u okviru programa Zazeleni se. Cilj programa je educirati javnost i širiti svijest o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša. Na Dječjem odjelu radionice provodimo jednom mjesečno tijekom školske godine, a za mjesec rujan odabrana je tema o šišmišima  kako bi osvijestili učenike o važnosti zaštite šišmiša i njihove važnosti u eko sustavu.
Provoditelj ove edukacije i predavanja bila je Melita Medać Radić, dipl. ing. iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije. Na predavanju su sudjelovali učenici 3.a i 3. b iz II. osnovne škole te učenici V. osnovne škole. Djeca su imala priliku naučiti nešto novo i saznati koje dobrobiti imamo od šišmiša, jesu li šišmiši ptice ili sisavci, čime se hrane zašto vise naglavačke, što je hibernacija i eholokacija te još mnoge druge zanimljivosti o ovim neobičnim životinjama.
Dječji odjel  zahvaljuje na suradnji Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije i ravnateljici ustanove Spomenki Mlinarić, dipl. ing.
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj