Nagrada „Željko Sabol“ za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku – 2024.

Objavljeno:
Nagrada „Željko Sabol“ za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku – 2024.

Nagradu „Željko Sabol“ za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku ustanovio je Grad Bjelovar radi davanja počasti i priznanja hrvatskom književniku rođenom Bjelovarčaninu Željku Sabolu. Grad Bjelovar je nositelj Nagrade, a Narodna knjižnica „Petar Preradović“ organizator i provoditelj za književnost. Nagrada za književnost u kategoriji za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku dodjeljuje se svake druge godine počevši od 2024. godine. Svrha Nagrade je promicanje književnog stvaralaštva i poetskog izričaja na hrvatskom jeziku te poticanje razvoja autora i njihovih djela.

 NATJEČAJ

  • Nagrada se dodjeljuje autoru za najbolju zbirku poezije, čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskom jeziku u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine.
  • Prijedlog za Nagradu mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno.
  • Za Nagradu se mogu natjecati autori koji su državljani Republike Hrvatske i autori izvan granica Republike Hrvatske s književnim djelima pisanim na hrvatskom jeziku.
  • Natječaj je otvoren od 21.ožujka do 31. svibnja 2024. godine.
  • Predlagatelj dostavlja Odboru tri (3) primjerka knjige zbirke poezije do 31. svibnja 2024. na adresu: Narodna knjižnica „Petar Preradović“, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000 Bjelovar, s napomenom „Za književni natječaj Nagrada Željko Sabol“.

Na temelju Odluke Grada Bjelovara o nagradi „Željko Sabol („Službeni glasnik Grada Bjelovara”, broj 4/23) Narodna knjižnica „Petar Preradović“ i Odbor za dodjelu nagrade „Željko Sabol“ donose propozicije za dodjelu nagrade „Željko Sabol“ u kategoriji za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku 2024.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj