Međunarodni dan muzeja

Objavljeno:
Međunarodni dan muzeja

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja (18. svibnja) glasi: „Muzeji za edukaciju i istraživanje“. Potaknut time, Gradski muzej Bjelovar je uz besplatan ulaz na aktualnu izložbu i stalni postav, osmislio bogat program kojim želi istaknuti značaj muzeja kao dinamične obrazovne institucije koja potiče učenje, otkrivanje i razumijevanje. Muzej će biti otvoren od 9:00 do 19:00 sati.

10:00-12:00h – LOV NA BLAGO (stalni postav – 1.kat)

Najmlađi će imati priliku istražiti stalni postav kroz enigmatske zadatke. Prva tri natjecatelja koji pronađu sve predmete u stalnom postavu, dobit će poklon paket iznenađenja.

12:00h – PROJEKCIJA CRTANOG FILMA „ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA“ (Multimedijska dvorana Željko Sabol – 2.kat)

Ove godine obilježava se 150 godina od rođenja hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić. Šegrt Hlapić svima je znan književni lik, ali manje je poznato da je bjelovarska slikarica Nasta Rojc ilustrirala prvo izdanje knjige iz 1913. godine. Uz projekciju filma, posjetitelji će moći vidjeti i originalne crteže bjelovarske akademske slikarice.

16:00h – „ISTRAŽIVANJE O RODOSLOVNOM STABLU“ MATO RAVENŠĆAK (Multimedijska dvorana Željko Sabol – 2.kat)

Jedna od pomoćnih povijesnih znanosti je i genealogija – disciplina koja proučava podrijetlo, razvoj i grananje porodica. Na predavanju ćete otkriti kako istražiti i napraviti rodoslovno stablo vlastite obitelji.

19:00h – KRISTIAN NOVAK „SLUČAJ VLASTITE POGIBELJI“ – KNJIŽEVNA PROMOCIJA (Multimedijska dvorana Željko Sabol – 2.kat)

Poznati hrvatski književnik održat će predstavljanje svog najnovijeg romana koji je odmah nakon objavljivanja u listopadu 2023. postao hit. Promocija je napravljena u suradnji s Narodnom knjižnicom Petar Preradović Bjelovar.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj