Putovanje Afrikom s Hrvojem Ivančićem

Objavljeno:
Putovanje Afrikom s Hrvojem Ivančićem

U srijedu, 7. prosinca gost nam je bio poznati hrvatski putopisac Hrvoje Ivančić. Povod dolasku bila je njegova posljednja knjiga Iza Mjesečevih planina: putopis iz Afrike.

U otprilike 90 minuta, Hrvoje je publici kroz zanimljivu i napetu priču približio ovaj nama još uvijek prilično  egzotičan kontinent, sa svim njegovim lijepim i ružnim stranama. Prašina, sveopće siromaštvo, oružani sukobi, djeca ratnici, prostitutke koje se prodaju za sitniš, bezvlašće i politički kaos, potpuno nesređena gospodarska situacija, izostanak organiziranog i učinkovitog zdravstvenog i obrazovnog sustava – sve su ovo teme kojima je svjedočio iz prve ruke, pričajući priču prije svega o Kongu kojega je više puta posjetio.

Uz priču, živopisne fotografije i video zapise posjetitelji su doista uživali u ovoj putopisnoj večeri. Autorove knjige moglo se kupiti po promotivoj cijeni što su mnogi i učinili. Za najaviti je da Hrvoje Ivančić pokreće crowdfunding kampanju kojom pokušava skupiti novac za izgradnju jedne škole u Kongu. Svatko od nas može se pridružiti i svojim malim doprinosom svijet učiniti barem malo boljim i ljepšim mjestom za život.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj