Ugostili smo Damira Hoyku i Tizi Enili

Objavljeno:
Ugostili smo Damira Hoyku i Tizi Enili

Unatoč vrućini održano je još jedno uspješno predstavljanje knjige u organizaciji Dječjeg odjela naše knjižnice. Damira Hoyku ugostili smo 7. srpnja 2021. u BOHO parku. Voditeljica Branka Mikačević predstavila je njegovu knjigu Eksperiment uz pomoć pedagoginje prof. Branke Biketa Caktaš iz Dječjeg vrtića Ciciban. Ulomak iz knjige čitala je učenica 8. razreda, I.Osnovne škole Lucija Subota.

‘Eksperiment’ je prvi dio tog romana u nastavcima koji se obraća prvenstveno mladima u školama (8-18 godina), njihovim roditeljima i svima u edukacijskom sustavu, ali je pisan tako da ga sa zanimanjem čitaju i odrasli svih profila. Roman je pisan da bude motivacijski (svatko ima neku sposobnost učiniti svijet boljim), edukacijski (znanstvene činjenice koje se u njemu spominju su provjerene s doktorima znanosti dotičnih disciplina, mnemo tehnike za kvalitetnije učenje…), i zabavan (napeta akcijska radnja prožeta humorom). 

Glavna junakinja je radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima vrhunskim znanstvenicima živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je ‘misija’ omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život. U toj se školi naprednim edukativnim metodama nastoji otkrivati i razvijati individualne sposobnosti svakog učenika. Tim sistemom nastoji se doskočiti problemima zbog kojih mnogi vrhunski talenti prolaze ‘ispod radara’ ili zbog neprilagođene edukacije ne razvijaju svoje pune potencijale. Jedna od temeljnih ideja djela je da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim, samo ih trebamo otkriti i razviti. U takvom okruženju, Tizi nailazi na zagonetku i obuzeta njome odlazi u avanturu života koja vodi do zapanjujućeg otkrića…

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj