Antonija Crnjak – Obliteration

Objavljeno:
Antonija Crnjak – Obliteration

 

OBLITERATION

U sklopu projekta Krea(r)tiva danas je, 16. studenoga 2023. otvorena izložba fotografija i poezije Antonije Crnjak Obliteration. Izložbu možete pogledati do 16. prosinca u prizemlju Knjižnice.

Antonija Crnjak ima 23 godine i studentica je pete godine Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever. Ljubav prema poeziji i fotografiji razvija od malih nogu. 

O POEZIJI

U carstvu poezije svoju paletu Antonija nalazi “u nijansama jezika gdje je svaka riječ potez na platnu emocija i misli. Moje umjetničko putovanje je ples između ritma i značenja, istraživanje nepreglednih krajolika ljudskog iskustva, kroz delikatnu međuigru riječi. Poezija je za mene više od književne forme; to je živi, dišući entitet koji hvata bit prolaznih trenutaka i vječnih istina.”

O FOTOGRAFIJI

“Uz očaravajući svijet poezije ljubav gajim i prema fotografiji kojima nastojim razotkriti tihu poeziju ugrađenu u linije i krivulje zgrada. Arhitektura, u svojim bezbrojnim izrazima, svjedočanstvo je ljudske kreativnosti i domišljatosti. Odražava ne samo funkcionalnost prostora, već i težnje i kulturu društva. Moj rad nastoji ići dalje od površine, hvatajući bit i dušu ovih struktura. Kroz svoj objektiv pozivam gledatelje da vide arhitekturu kao više od puke pozadine svakodnevnog života. Vizualna je to simfonija, koreografija materijala i prostora koja utječe na naše emocije i percepcije. Svaka fotografija je trenutak zamrznut u vremenu, pozivajući na razmišljanje o odnosu između ljudskog rada i prirodnog, povijesnog i suvremenog. Bilo da bilježim veličanstvenost kultnih znamenitosti ili tihu eleganciju zaboravljenih prostora, moj rad nastoji potaknuti dublje poštovanje umjetnosti arhitekture i njezinog dubokog utjecaja na ljudsko iskustvo.”

Antonija Crnjak

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj