Susret s Ljubicom Uvodić Vranić

Objavljeno:
Susret s Ljubicom Uvodić Vranić

U Noći knjige 2021. (23. travnja 2021.) veliko nam je zadovoljstvo bilo ugostiti psihologinju Ljubicu Uvodić Vranić jednu od najproduktivnijih autorica priručnika iz popularne psihologije. Uzbuđenje se osjetilo već pri dolasku publike jer je predavanje nakon dužeg vremena održano uživo, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Kao predsjednica Udruge za unapređenje obiteljskog života Petkom u 5 Ljubica Uvodić Vranić njeguje biblioterapiju kao oblik pomaganja pa smo i predavanje nazvali  „Čitanje knjiga je ljekovito“ .

Lakoćom govora, duhovita, nasmijana i nepresušne energije, primjerima iz djela hrvatske i svjetske književnosti objasnila je zašto nam je zanimljivo čitati sadržaje bliske našim problemima, povezujemo li vlastite osjećaje s osjećajima opisanim u knjigama te kako nam avanture junaka koje pratimo u knjigama omogućuju da proživimo događaje iz vlastitog života na nov način i razmislimo o svojim izborima i postupcima.

Upoznali smo Dašu Banjac, mladu djevojku koja bez obzira na životna ograničenja osvaja svojim entuzijazmom, otvorenošću i ustrajnošću. Napisala je zbirku pjesama „Tvoj trag“ u kojoj dijeli snagu svog duha s onima koji su posustali u životnim borbama.

Predavanje je vodila Irena Rašo, a možete ga pogledati na  poveznici “Čitanje knjiga je ljekovito”

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj