5. susret najčitatelja Dječjeg odjela i sudionika u Čituljkovom čitateljskom izazovu

Objavljeno:
5. susret najčitatelja Dječjeg odjela i sudionika u Čituljkovom čitateljskom izazovu

5. susret najčitatelja Dječjeg odjela i sudionika u Čituljkovom čitateljskom izazovu knjižnice održan je 3. travnja 2023. s na Dječjem odjelu.

Gošća susreta bila je Maja Šimleša, po zanimanju konferencijska prevoditeljica i dječja spisateljica. Autorica je 6 slikovnica. Serijal slikovnica o žirafi Suli koji ima 5 nastavaka i na popisu je izborne lektire za 1. i 2. razred dok se Slikobasne (kolekcija slikopriča za lakše usvajanje vještine čitanja) redovito koriste u sklopu logopedskih terapija u radu vrtićkih predškolskih i  školskih skupina od 1. do 3. razreda.

Maja Šimleša godinama održava interaktivne radionice za djecu u suradnji s vrtićima, školama i knjižnicama na kojima s djecom razgovara o važnosti čitanja, talentima, vrlinama, samopouzdanju, hrabrosti, prijateljstvu, podršci,  lijepim riječima, dobrim djelima te koliko je važno ostati svoj i slušati svoju glavu i srce. Zapravo o svemu onome o čemu i piše u svojim slikovnicama.

S autoricom na susrete uvijek putuje i žirafa Suli, rad likovne umjetnice Margarete Vidmar i djece iz Rehabilitacijskog centra „Mali dom Zagreb“.

Najčitatelj je Petar Lukačin koji je u prošloj godini pročitao 309 slikovnica, a u čituljkovom izazovu od siječnja do kraja ožujka u čituljkovu knjižicu upisao 122 naslova slikovnica.

Fotografije: Branka Sobodić https://bjelovar.info

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj