Otvorena izložba ručnih radova Udruge žena Gudovac

Objavljeno:
Otvorena izložba ručnih radova Udruge žena Gudovac

U petak, 15. prosinca 2023.  svečano je otvorena izložba ručnih radova Udruge žena Gudovac. Postavljena je u prizemlju i na 1. katu Knjižnice.

Udruga žena Gudovac aktivno sudjeluje u lokalnoj zajednici organiziranjem slobodnog vremena članica u smislu izrade rukotvorina od čunčane čipke, heklanja, vezenja, štrikanja i to su radovi koji su izloženi. Čunčana čipka je zahtjevna tehnika i naučilo ju je raditi samo 5 članica. Radovi od čipke su profinjeniji i najviše od nje izrađuju nakit, božićne ukrase i slike. Ostale članice udruge heklaju. Neki od ovih divnih prozračnih šalova rađeni su u tehnici heklanja. Također u ovoj tehnici izrađen je dio asortimana božićnih ukrasa. Kako su imale i radionicu pletenja, kako mi kažemo štrikanja, izradile su i tople šalove u različitim bojama koji nas podsjećaju na djetinjstvo.

Bor koji se nalazi u predvorju Knjižnice okićen je božićnim ukrasima u svim ovim tehnikama.

Kada ne izrađuju ručni rad, uče tekstove predstava i usavršavaju njihovu izvedbu. U svom repertoaru imaju više predstava za djecu i odrasle, a na otvorenju izložbe odigrale su kratki igrokaz zanimljivog naslova „O, ub’la te nevolja“ koji prikazuje kako mali OPG-ovci pokušavaju proširiti svoje djelatnosti prema novim Europskim zakonima.

Izložbu možete razgledati do 15. siječnja 2024. , prodajnog je karaktera, a zainteresirani se mogu javiti na kontakt telefon 099 213 57 91 .

 

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj