Tony Parsons – Priče naše mladosti

Objavljeno:
Tony Parsons – Priče naše mladosti

Simptomi: Baš vam se čita neki rock roman? Volite priče u kojima glazba ima važnu ulogu? Zanima vas kako je izgledalo odrastati u Londonu sedamdesetih godina prošlog stoljeća?

TONY PARSONSTerapija: Ponekad je moguće odrasti u samo jednoj noći. Datum je 16. kolovoz 1977. – dan kada je umro Elvis.
Terry je na povratku iz Berlina, još pod dojmom svojeg druženja s legendarnom rock-zvijezdom Dagom Woodom. No, nakon dolaska u London, Dag baca oko na Terryjevu djevojku Misty, tajanstvenu mladu fotografkinju. Hoće li Terryjeva ljubav preživjeti ovu vruću ljetnu noć?
Ray je jedini novinar popularnoga glazbenog časopisa ‘The Paper’ koji se odbija podšišati i prestati nositi trapezice. Prijeti mu otkaz, a on utjehu nalazi u zagrljaju jedne starije gospođe. No, negdje u gradu je, na samo jednu večer, potajno odsjeo John Lennon, a Ray je siguran da bi mu intervju s ovom nekadašnjom zvijezdom Beatlesa mogao spasiti posao. Mogu li ga John Lennon i ljubav starije gospođe zaista spasiti?
U bijegu od jedne ulične bande, Leon se skriva u dikoklubu Goldmine gdje upoznaje djevojku Ruby – plesnu kraljicu iz svojih snova. S kim će se Leon prije suočiti ove noći – s uličnom bandom ili pravom ljubavi?
“Priče naše mladosti” roman je o odrastanju i mladosti, o seksu, ljubavi i rock ‘n’ rollu, o mladenačkim snovima u sukobu sa svijetom odraslih. U ovoj duboko osobnoj knjizi, Tony Parsons vraća se svojim korijenima – priči koju je dugo čekao da ispriča…

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj