Terry Hayes – Ja sam Hodočasnik

Objavljeno:
Terry Hayes – Ja sam Hodočasnik

Simptomi: Čita vam se neka baš nova knjiga? Volite dobar krimić? I još da ima elemente špijunskog romana? Sviđa vam se kada je radnja u knjizi široka i razgranata?

HODOČASNIKTerapija: Hodočasnik je pseudonim čovjeka koji ne postoji. Nekoć je vodio tajnu špijunsku jedinicu Američke obavještajne agencije, ali je prije povlačenja u mirovinu svoja iskustva pretočio u majstorski priručnik za forenzična i kriminalistička istraživanja, što će se pokazati kobnim… Njujorški detektiv Ben Bradley istražuje naizgled savršeno umorstvo mlade djevojke u trošnom hotelu na Manhattanu, koje je počinjeno prema slučajevima opisanima u Hodočasnikovu priručniku. Hodočasnik pristaje sudjelovati u istrazi i pomoći detektivu Bradleyu u potrazi za brutalnim ubojicom, i ne sluteći kamo će ga ta istraga odvesti… Od New Yorka do Bodruma, preko Firence i Afganistana sve do Saudijske Arabije, Hodočasnik kreće u potragu za teroristom koji je uime Boga pomno isplanirao zastrašujući zločin nezamislivih posljedica.
Roman Ja sam Hodočasnik dobitnik je nagrade Specsavers National Book Award za najbolji triler i krimić 2014. godine. Poharao je vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga širom svijeta i odmah su otkupljena prava za snimanje filma.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj