Stephen King – Tko nađe, njegovo

Objavljeno:
Stephen King – Tko nađe, njegovo

Simptomi: Volite čitati trilere? Želite uroniti u pomalo drugačiji svijet priča Stephena Kinga?

Terapija:  Ovo je majstorski napisan triler o čitatelju koji odlazi predaleko u svojoj opsjednutosti piscem pustinjakom. Glavni likovi su troje očaravajućih i neobičnih junaka koje nam je King predstavio u prethodnoj knjizi „Gospodin Mercedes“.

˝Probudi se, genije!˝ tako počinje uzbudljiva priča o čitatelju osvetniku. Genij je John Rothstein, omiljeni američki pisac koji već desetljećima nije objavio novu knjigu. Morris Bellamy je bijesan, ne samo zato što je Rothstein prestao objavljivati, nego i zato što je ˝prodao˝ svog glavnog junaka nekonformističkog Jimmyja Golda, pa je taj lik ostvario karijeru u oglašivačkom poslu. Morris ubija Rothsteina i opljačka mu novac iz sefa, ali pravo blago su bilježnice s rukopisima, jer u njima su novi romani o Goldu. Morris skriva novac i bilježnice, a onda zbog nekog drugog zločina dospijeva u zatvor. Nekoliko desetljeća poslije tinejdžer po imenu Peter Saubers pronalazi to blago. No, Morris je pomilovan i pušten iz zatvora te kreće u potragu za rukopisom.

„Tko nađe, njegovo“ je drugi roman planirane trilogije, koja je započela s romanom „Gospodin Mercedes“. Ako niste čitali prethodnu knjigu ovaj će vam nastavak svejedno biti prilično jasan jer se King potrudio napraviti neovisnu strukturu. No, svakako bismo vam preporučili krenuti od prve knjige.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj