Isabel Allende – Kuća duhova

Objavljeno:
Isabel Allende – Kuća duhova

Simptomi: Želite pročitati obiteljsku sagu? S  likovima koji se ne zaboravljaju? Knjigu koja vam neće dati mira dok ju do kraja ne pročitate?

Terapija: Imamo za vas jednu uzbudljivu obiteljsku sagu koja prati život obitelji Trueba kroz tri generacije, tj. njihovu ″beskonačnu povijest boli, krvi i ljubavi″. Životna snaga patrijarha Estebana, osebujna duhovnost njegove supruge i čudnovate sudbine potomaka tvore bogat i strastven splet što uvire vrtoglav tijek povijesti…Nezaboravni likovi neće vam dati mira dok ne saznate sve što je Allende napisala u vjerojatno najduljem ″oproštajnom pismu″ na svijetu. Priča je to o sudbini jedne obitelji na kojoj se reflektira sudbina čitavog naroda. U roman kroz pojedine likove autorica unosi magijski realizam, najbolje nam poznat u  pisanju južnoameričkih pisaca, ponajprije Márqueza. Mnogu su kritičari ovaj roman uspoređivali s Márquezovim djelom Sto godina samoće. O ovom bismo romanu mogli još puno pisati, ali ne smijemo vam previše otkriti.

Romani Kuća duhovaKći sreće i Portret u sepiji mogu se tumačiti kao trilogija, no možete ih čitati i neovisno jedan o drugome.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj