Hitomi Kanehara – Autofikcija

Objavljeno:
Hitomi Kanehara – Autofikcija

Simptomi: Zainteresirani ste za upoznavanje japanskih supkultura i mračnih strana Tokya? Volite autobiografije, psihologiju i romane toka struje svijesti? Želite doznati nešto više o suvremenom Japanu i razuzdanom odrastanju mladih Japanaca u okrilju subkultura?

47346Terapija: Roman je svojevrstan autobiografski zapis, no pitanje je koliko možemo vjerovati pripovjedačici Rini, uspješnoj spisateljici, tek udanoj i ludo zaljubljenoj mladoj ženi.  Već na početku romana spoznajemo da Rinu obuzimaju paranoične misli, a izraz „ludo zaljubljena“ poprima zlokobno značenje. Četiri poglavlja knjige obrađuju Rininu traumatičnu prošlost  i uvode nas u  detalje šokantnog odrastanja i seksualnog buđenju emocionalno nestabilne žene.

Autofikcija je svojevrstan prikaz uma hipertjeskobnog pojedinca, ali i ispraznog života, stavova i percepcija jedne tokijske subkulture opsjednute techno partyjima, automatima za igre na sreću i seksom. Iako pomalo uznemirujuća i bizarna, ova knjiga nam omogućuje bolji uvid u psihu japanske mladeži i olakšava nam raumijevanje života, odrastanja i problema mladih u Japanu.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj