Alessandro Baricco – City

Objavljeno:
Alessandro Baricco – City

Simptomi: Želite pročitati priču koja temeljne misli ispisuje između redova? Čitali biste o prijateljstvu, ljubavi, čestitosti i mnogim drugim životnim temama? Bilo bi vam zanimljivije kad bi se sve to još pomiješalo s dozom sporta i vesterna? Htjeli biste umjetnost prvenstveno doživjeti? Čini se nespojivo.
Terapija: Romac City donosi kompleksni prikaz neobičnog susreta dva inače nespojiva lika: Goulda, malog trinaestogodišnjeg genijalca i Shatzy Shell, ekscentrične tridesetogodišnjakinje koja piše vestern. Između njih se razvija istinsko prijateljstvo. Oni se igrajući grade novi svijet, posve drugačiji od onoga na koji smo navikli da nas okružuje. Između redaka tog njihovog stvorenog svijeta pojavljuju se fragmenti stvarnosti i razvija se dirljiva priča koja je savršeno zaokružena tematski i formalno. Roman je ispisan gotovo poetskim stilom.

 

P. S. Iduća dva tjedna neće biti postova jer svi koji pišemo za blog biti ćemo na godišnjem, no nakon toga nastavljamo punom parom :). A vi, dragi naši čitatelji, slobodno dajte prijedloge za knjige i komentirajte 🙂

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj