Akif Pirinçci – Felidae

Objavljeno:
Akif Pirinçci – Felidae

Simptomi: Ljubitelj ste mačaka? Volite čitati krimiće? Rado biste pročitali krimić u kojem glavnu ulogu imaju mačke? Sviđaju vam se ovako malo uvrnute kombinacije?

FELIDAETerapija: Predstavljanje svakog pisca koji je još nepoznat čitateljskoj publici uvijek je riskantan nakladnički potez, pogotovo kad autor dolazi iz zemlje bogate književnom tradicijom, a piše na jeziku koji mu nije materinji. No tiskanje romana Felidae njemačkog pisca turskog podrijetla Akifa Pirinçcija sigurno ne predstavlja nikakav rizik – ni za najuglednijeg hrvatskog urednika Zlatka Crnkovića, ni za nakladnika najpoznatijih svjetskih bestsellera, a ponajmanje za čitatelje koji će uživati u potrazi za serijskim ubojicom viđenom kroz oči mačka Francisa. Pirinçci je u svom prvom romanu vješto spleo elemente kriminalističkog i horror romana, začinivši sve to dobrom dozom britkog humora koji proviruje gotovo iz svake pažljivo odmjerene rečenice. Zato nije neobično što je ovaj roman postao najprodavanija knjiga u Njemačkoj, što je po njemu snimljen cjelovečernji crtić i što je doživio mnoštvo stranih izdanja.
Pirinçci je autor dva romana. Felidae i njegovog nastavka Francis, te studije o ponašanju mačaka pa je njegovo poznavanje mačjeg roda na neki način garancija autentičnosti romana.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj