Adrian Tchaikovsky – Djeca vremena

Objavljeno:
Adrian Tchaikovsky – Djeca vremena

Simptomi: Često razmišljate o sudbini čovječanstva? Pitate se kakve sve izazove ljudskoj rasi donosi budućnost? Zaljubljenik ste u znanstvenu fantastiku i svemirske opere?

Terapija: Ostaci ostataka čovječanstva napustili su umiruću Zemlju kako bi pronašli novi dom među zvijezdama. Prateći tragove svojih predaka nailaze na najveće blago prošlog vremena, svijet formiran i spreman za život ljudi. Ali nešto nije u redu u ovom novom raju. U tom nizu godina dok je planet bio napušten, rad njegovih arhitekata stvorio je katastrofalne urode. Prastar i napušten, daleko je od idealnog planeta. Novi vladari pretvorili su ga iz skloništa u najgoru noćnu moru ljudskog roda. Sada su dvije civilizacije na pragu sukoba, testirajući granice onoga što trebaju učiniti da prežive. Dok sudbina čovječanstva visi o niti, pitanje je tko će postati istinski nasljednik nove Zemlje?

Adrian Tchaikovsky je britanski pisac koji je, prije nego što je postao pravnik, studirao zoologiju i psihologiju. Njegovo poznavanje tih područja pridonijelo je kvaliteti romana Djeca vremena koji je 2016. godine osvojio nagradu Arthur C. Clarke – najprestižniju britansku nagradu za znanstvenofantastična književna djela. Prošle godine je objavljen i nastavak – Children of Ruin, a medijska kuća Hangar 7 za ljeto najavljuje njegov hrvatski prijevod. Najavljeno je i gostovanje Adriana Tchaikovskog u Rijeci koja je domaćin ovogodišnjeg Eurocona: Futuricon.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj