Hugh Laurie – Vrlo komplicirana trgovina

Objavljeno:
Hugh Laurie – Vrlo komplicirana trgovina

Simptomi: Sviđa vam se serija Dr. House? Zanima vas kako piše čovjek koji se već dokazao kao kvalitetan glumac i glazbenik? Rado biste pročitali krimić s elementima humora?

LAURIETerapija: Hugh Laurie – za mnoge jednostavno doktor House – engleski glumac, pisac, glazbenik i redatelj, svjetsku slavu stekao je ulogom dr. Gregoryja Housea u medicinskoj drami Dr. House. Uz glumu, Laurie se iskazao i kao glazbenik, objavivši zapažene solo albume Let Them Talk (2011) i Didn’t It Rain (2013). U kontekstu Lauriejeve fascinantne multitalentiranosti, njegov književni talent ostao je u medijskoj sjeni i mnogima u Hrvatskoj dosad bio nepoznat, premda je Laurie kao pisac izvanredno talentiran i slojevit humorist – tematski ne baš ”neozbiljan”, ali definitivno smiješan – što samo svjedoči da sve što Laurie radi nosi prepoznatljiv osobni pečat. Tko god voli dr. Housea, voljet će, uvjereni smo, i ovu knjigu, koja je napisana prije serije, što samo svjedoči o tome koliko je Laurie dr. Housea modelirao prema svojim zamislima, s obzirom na to da je i glavni junak romana Vrlo komplicirana trgovina po duhu i tipu humora, zapravo, vrlo blizak Houseu, premda je daleko od titule doktora. Ovdje nije riječ o izletu u književnost jedne zvijezde, nego o čovjeku čiji su talenti ispremiješani i povezani u kompletnu umjetničku ličnost čiji se lucidan humor, ispod kojeg se uvijek nazire i drama, osjeća u svemu što radi. To je Lauriejev duh i možete ga naći u ovoj knjizi.
Vrlo komplicirana trgovina triler je pun humora, neobična mješavina smijeha i napetosti. Priča romana počinje s jednom narudžbom ubojstva iza koje se krije puno iznenađenja, a živopisnog Lauriejeva detektiva – koji se usput, i zaljubi – zaplet vodi u posve nepredvidljivom pravcu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 2. prosinca 2020. to 2. siječnja 2021..

  Preskoči na sadržaj