Hugh Laurie – Vrlo komplicirana trgovina

Objavljeno:
Hugh Laurie – Vrlo komplicirana trgovina

Simptomi: Sviđa vam se serija Dr. House? Zanima vas kako piše čovjek koji se već dokazao kao kvalitetan glumac i glazbenik? Rado biste pročitali krimić s elementima humora?

LAURIETerapija: Hugh Laurie – za mnoge jednostavno doktor House – engleski glumac, pisac, glazbenik i redatelj, svjetsku slavu stekao je ulogom dr. Gregoryja Housea u medicinskoj drami Dr. House. Uz glumu, Laurie se iskazao i kao glazbenik, objavivši zapažene solo albume Let Them Talk (2011) i Didn’t It Rain (2013). U kontekstu Lauriejeve fascinantne multitalentiranosti, njegov književni talent ostao je u medijskoj sjeni i mnogima u Hrvatskoj dosad bio nepoznat, premda je Laurie kao pisac izvanredno talentiran i slojevit humorist – tematski ne baš ”neozbiljan”, ali definitivno smiješan – što samo svjedoči da sve što Laurie radi nosi prepoznatljiv osobni pečat. Tko god voli dr. Housea, voljet će, uvjereni smo, i ovu knjigu, koja je napisana prije serije, što samo svjedoči o tome koliko je Laurie dr. Housea modelirao prema svojim zamislima, s obzirom na to da je i glavni junak romana Vrlo komplicirana trgovina po duhu i tipu humora, zapravo, vrlo blizak Houseu, premda je daleko od titule doktora. Ovdje nije riječ o izletu u književnost jedne zvijezde, nego o čovjeku čiji su talenti ispremiješani i povezani u kompletnu umjetničku ličnost čiji se lucidan humor, ispod kojeg se uvijek nazire i drama, osjeća u svemu što radi. To je Lauriejev duh i možete ga naći u ovoj knjizi.
Vrlo komplicirana trgovina triler je pun humora, neobična mješavina smijeha i napetosti. Priča romana počinje s jednom narudžbom ubojstva iza koje se krije puno iznenađenja, a živopisnog Lauriejeva detektiva – koji se usput, i zaljubi – zaplet vodi u posve nepredvidljivom pravcu.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj