Igra linija – izložba u sklopu ciklusa Grad i njegovi ljudi

Objavljeno:
Igra linija – izložba u sklopu ciklusa Grad i njegovi ljudi

Izložba u sklopu projekta Grad i njegovi ljudi
IGRA LINIJA
Željko Škara
Narodna knjižnica “Petar Preradović“
prizemlje, 1. i 2. kat
9. siječnja – 9. veljače 2023.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Igra linija našeg sugrađanina Željka Škare koje će se održati u četvrtak 26. siječnja 2023. u 18 sati na Studijskom odjelu (2 kat)

O izložbi će govoriti Zlatko Sabolović predsjednik Likovnog udruženja Bjelovar.
 
Iz Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar nastupaju:
Nikolina Sokolović, sopran, 4. srednje glazbene
Gabriela Tomić, sopran, 3. srednje glazbene
Benedikt Vrlac, klavir, 3. srednje glazbene
Ivana Šošić, klavir, profesorica
 
Program moderira Lucija Miškić Barunić. 

U sklopu projekta Grad i njegovi ljudi predstavljamo zavičajne umjetnike koji se bave raznolikim kreativnim radom – slikarstvom, fotografijom, stripom, književnošću…

Željko Škara rođen je u Bjelovaru 1955. godine. Zadnjih petnaest godina prije umirovljenja radio je kao putujući prodajni komercijalist. Upravo zbog tog stresnog posla počeo se baviti linijskim crtanjem. To ga je neobično smirivalo i smanjivalo stres.

Napravio je preko 400 slika. Na nagovor nekoliko osoba koje su vidjele njegove radove učlanio se u Likovno udruženje Bjelovar i počeo izlagati. Kao član udruge sudjelovao je na nekoliko zajedničkih izložbi, a na 38. Susretu likovnih stvaraoca održanom u Zaboku 2022. godine dobio je priznanje za sliku „Nove dimenzije“ koja je trenutno izložena u Gradskom muzeju Bjelovar povodom 30. godišnjice Likovnog udruženja Bjelovar.

Igra linija je njegova prva samostalna izložba iz koje su vidljive tri stvaralačke faze. U prvoj fazi crta u jednoj neprekidnoj liniji istražujući raznolike oblike. Zatim se poigrava s više linija te istražuje njihov međuodnos stvarjući zanimljive kompozicije. U trećoj fazi kombinira različite linije i boje te tako kreira živopisni vez linija koje podsjećaju na goblen.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj