Chimamanda Ngozi Adichie – Purpurni hibiskus

Objavljeno:
Chimamanda Ngozi Adichie – Purpurni hibiskus

Simptomi: Zanima vas kako izgleda odrastati u Africi? Želite uroniti u svijet dvaju nigerijskih tinejdžera koji traže svoje mjesto pod suncem? A sve ukomponirano u jednu izuzetno zanimljivu i prilično tešku obiteljsku priču?

Terapija: Chimamanda će vam donijeti dašak Nigerije kakvu ne poznajete, Nigerije koja će sigurno zagolicati vašu maštu. U gradu Enuguu petnaestogodišnja Kambili i njezin stariji brat Jaja vode povlašten život. Njihov je tata bogat i cijenjen poslovan čovjek, žive u prelijepoj kući i pohađaju ekskluzivnu misionarsku školu. No njihov obiteljski život ni izdaleka nije skladan. Njezin otac, fanatični vjernik, očekuje nemoguće od svoje djece i žene te ih okrutno kažnjava za svako odstupanje od savršenstva. U njihovu domu vlada tišina i nesloboda. Kada Kambilina teta Ifeoma nagovori svojega brata da dopusti djeci da je posjete u Nsukki, Kambili i Jaja prvi put odlaze od kuće te otkrivaju cijeli novi svijet…

Purpurni hibiskus je tankoćutna i nježna priča o emocionalnim burama u adolescentskoj dobi, moćni obiteljskim sponama i kulturnim različitostima koje nam oblikuju živote. Riječ je o prvijencu iznimno darovite spisateljice.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj