Chimamanda Ngozi Adichie – Purpurni hibiskus

Objavljeno:
Chimamanda Ngozi Adichie – Purpurni hibiskus

Simptomi: Zanima vas kako izgleda odrastati u Africi? Želite uroniti u svijet dvaju nigerijskih tinejdžera koji traže svoje mjesto pod suncem? A sve ukomponirano u jednu izuzetno zanimljivu i prilično tešku obiteljsku priču?

Terapija: Chimamanda će vam donijeti dašak Nigerije kakvu ne poznajete, Nigerije koja će sigurno zagolicati vašu maštu. U gradu Enuguu petnaestogodišnja Kambili i njezin stariji brat Jaja vode povlašten život. Njihov je tata bogat i cijenjen poslovan čovjek, žive u prelijepoj kući i pohađaju ekskluzivnu misionarsku školu. No njihov obiteljski život ni izdaleka nije skladan. Njezin otac, fanatični vjernik, očekuje nemoguće od svoje djece i žene te ih okrutno kažnjava za svako odstupanje od savršenstva. U njihovu domu vlada tišina i nesloboda. Kada Kambilina teta Ifeoma nagovori svojega brata da dopusti djeci da je posjete u Nsukki, Kambili i Jaja prvi put odlaze od kuće te otkrivaju cijeli novi svijet…

Purpurni hibiskus je tankoćutna i nježna priča o emocionalnim burama u adolescentskoj dobi, moćni obiteljskim sponama i kulturnim različitostima koje nam oblikuju živote. Riječ je o prvijencu iznimno darovite spisateljice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 30. studenoga 2020. to 31. prosinca 2020..

  Preskoči na sadržaj