John Sweeney – Slonovi na mjesečini

Objavljeno:
John Sweeney – Slonovi na mjesečini

Simptomi: Rado biste pročitali neku povijesnu dramu? I još da se temelji na istinitoj priči? Sviđaju vam se knjige u kojima likovi hrabrošću i snalažljivošću svladavaju i najteže životne okolnosti?

 

slonoviTerapija: Neposredno nakon napada na Pearl Harbour, u naizgled sigurnu britansku koloniju Burmu 1942. prodire japanska carska vojska. Britanci se užurbano povlače iz Rangoona, no nitko se ne brine o sudbini šezdeset dvoje siročadi miješane krvi iz škole biskupa Strachana. Djevojčice nisu prave Britanke da bi bile evakuirane, ali zbog svoje ”nečiste” krvi nisu ni sigurne ni zaštićene od Japanaca.

Njihova lijepa mlada učiteljica, gospođica Grace Collins, odbija ih napustiti te s njima kreće na neizvjesno i opasno putovanje prema Indiji. Kada ih snaga gotovo napusti, usred džungle nailaze na britansku slonovsku četu koju predvode ”šaptač slonovima”, neumoljivi pukovnik Sam Metcalf, i njegova desna ruka Havildar.

Iako se čini da su spašena, ima li doista nade za ovu ničiju djecu dok se na slonovima probijaju kroz džunglu i neprohodne planinske lance, u društvu opasnog ubojice u uniformi britanskog narednika i s japanskom vojskom za petama?

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj