Joshua Slocum – Jedrilicom sam oko svijeta

Objavljeno:
Joshua Slocum – Jedrilicom sam oko svijeta

Simptomi: Želite osjetiti miris prave pustolovine? Privlače vas snaga vjetra i miris mora? Pitate se je li uopće moguće sam u jedrilici oploviti svijet?

SLOCUMTerapija: Onda je ovaj putopisni klasik prvog čovjeka koji je sam oplovio svijet pravo štivo za vas. Slocumov autobiografski prikaz njegove plovidbe oko svijeta jedan je od najizvrsnijih i najzabavnijih putopisa svih vremena. Isplovivši u travnju 1895. iz Bostona, sam na svojem jedanaestmetarskom drvenom slupu Spray, Slocum je ušao u društvo najvećih svjetskih moreplovaca – Magellana, Drakea i Cooka. No svojom ih je plovidbom oko svijeta bez posade i društva sve nadmašio: u trogodišnjoj samačkoj plovidbi, dugoj više od 46.000 milja, svojom je hrabrošću, umijećem i odlučnošću ostao nedostižan u povijesti pomorstva.
Putopis “Jedrilicom sam oko svijeta” prepričava Slocumove čudesne doživljaje: jezive susrete s gusarima pred Gibraltarom i divljim Indijancima u Ognjenoj zemlji, bijesne oluje i podmukle koraljne grebene, leteće ribe za doručak na Pacifiku, te zabavan posjet Južnoj Africi u društvu kolege istraživača Henrya Stanleya. Stoljeće kasnije Slocumova jedinstvena knjiga još traje, kao jedan od najvećih putopisa ikada napisanih.

Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj