Spikaonica: Put oko svijeta

Spikaonica: Put oko svijeta

Spikaonica: »PUT OKO SVIJETA« 

 – uz Svjetski dan gradova, 31. listopada

Ujedinjeni narodi odredili su 31. listopada za Svjetski dan gradova s ciljem poticanja interesa međunarodne zajednice za globalnu urbanizaciju, suradnje među zemljama u pronalaženju mogućnosti i rješenja izazova urbanizacije te davanja doprinosa održivom urbanom razvoju širom svijeta. Prvi dan svjetskih gradova obilježen je 31. listopada 2014. u Šangaju (Kina). Opća tema Svjetskog dana gradova je Bolji grad, bolji život, a svake se godine bira drugačija podtema koja bi promicala uspjehe urbanizacije ili adresirala konkretne izazove proizašle iz urbanizacije. Ovogodišnja tema je Mladi – predvodnici klimatskih i lokalnih akcija za gradove. Mladi se zalažu za hrabrije korake i akcije za rješavanje klimatske krize u gradovima. Važno je poslušati njihove ideje i ambiciozne ciljeve te im pomoći pretvoriti ih u postignuća.

Na Spikaonici ćemo razgovarati o putovanjima. Putovanja i upoznavanja novih mjesta, ljudi, kultura i običaja pružaju mnoge dobrobiti: povećanje komunikacijskih i društvenih vještina, neprestano učenje, proširivanje horizonata, osjećaj sreće, uzbuđenja… S druge strane na putovanjima se mogu dogoditi i neke nepredvidive i komplicirane situacije koje će mijenjati plan putovanja i zahtijevati prilagodbe na novonastalu situaciju. Uz pomoć fotografija, koje će nam pripremiti naši gosti, zajedno ćemo krenuti na put oko svijeta.

GOSTI:

Kristina Giacometti, diplomirana učiteljica i magistra bibliotekarstva. Zaposlena na mjestu učiteljice engleskoga jezika u OŠ Ivana viteza Trnskog u Novoj Rači. Osim poučavanja, voli gledati serije, čitati knjige i naravno, putovati.

Monika Ilić, diplomirani prof. geografije. Zaposlena kao učiteljica geografije u OŠ Ivana viteza Trnskog u Novoj Rači. U slobodno vrijeme voli putovati što je više moguće i fotografirati krajolike.

Berislav Andrun, turistički vodič, vlasnik obrta za turističko vođenje „Horizonti“.

29. listopada, 2024.
8:10
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
29. listopada, 2024.
8:10
STUDIJSKI ODJEL - Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000, Bjelovar
Podijelite:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Preskoči na sadržaj