Hitomi Kanehara – Autofikcija

Objavljeno:
Hitomi Kanehara – Autofikcija

Simptomi: Zainteresirani ste za upoznavanje japanskih supkultura i mračnih strana Tokya? Volite autobiografije, psihologiju i romane toka struje svijesti? Želite doznati nešto više o suvremenom Japanu i razuzdanom odrastanju mladih Japanaca u okrilju subkultura?

47346Terapija: Roman je svojevrstan autobiografski zapis, no pitanje je koliko možemo vjerovati pripovjedačici Rini, uspješnoj spisateljici, tek udanoj i ludo zaljubljenoj mladoj ženi.  Već na početku romana spoznajemo da Rinu obuzimaju paranoične misli, a izraz „ludo zaljubljena“ poprima zlokobno značenje. Četiri poglavlja knjige obrađuju Rininu traumatičnu prošlost  i uvode nas u  detalje šokantnog odrastanja i seksualnog buđenju emocionalno nestabilne žene.

Autofikcija je svojevrstan prikaz uma hipertjeskobnog pojedinca, ali i ispraznog života, stavova i percepcija jedne tokijske subkulture opsjednute techno partyjima, automatima za igre na sreću i seksom. Iako pomalo uznemirujuća i bizarna, ova knjiga nam omogućuje bolji uvid u psihu japanske mladeži i olakšava nam raumijevanje života, odrastanja i problema mladih u Japanu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 2. prosinca 2020. to 2. siječnja 2021..

  Preskoči na sadržaj