Adrian Tchaikovsky – Djeca vremena

Objavljeno:
Adrian Tchaikovsky – Djeca vremena

Simptomi: Često razmišljate o sudbini čovječanstva? Pitate se kakve sve izazove ljudskoj rasi donosi budućnost? Zaljubljenik ste u znanstvenu fantastiku i svemirske opere?

Terapija: Ostaci ostataka čovječanstva napustili su umiruću Zemlju kako bi pronašli novi dom među zvijezdama. Prateći tragove svojih predaka nailaze na najveće blago prošlog vremena, svijet formiran i spreman za život ljudi. Ali nešto nije u redu u ovom novom raju. U tom nizu godina dok je planet bio napušten, rad njegovih arhitekata stvorio je katastrofalne urode. Prastar i napušten, daleko je od idealnog planeta. Novi vladari pretvorili su ga iz skloništa u najgoru noćnu moru ljudskog roda. Sada su dvije civilizacije na pragu sukoba, testirajući granice onoga što trebaju učiniti da prežive. Dok sudbina čovječanstva visi o niti, pitanje je tko će postati istinski nasljednik nove Zemlje?

Adrian Tchaikovsky je britanski pisac koji je, prije nego što je postao pravnik, studirao zoologiju i psihologiju. Njegovo poznavanje tih područja pridonijelo je kvaliteti romana Djeca vremena koji je 2016. godine osvojio nagradu Arthur C. Clarke – najprestižniju britansku nagradu za znanstvenofantastična književna djela. Prošle godine je objavljen i nastavak – Children of Ruin, a medijska kuća Hangar 7 za ljeto najavljuje njegov hrvatski prijevod. Najavljeno je i gostovanje Adriana Tchaikovskog u Rijeci koja je domaćin ovogodišnjeg Eurocona: Futuricon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pretraživanje kataloga

Događanja

Nothing from 28. studenoga 2020. to 28. prosinca 2020..

  Preskoči na sadržaj